Salutació

El nostre Institut és un centre educatiu públic de Reus, on els alumnes poden cursar l’ESO i totes les modalitats de Batxillerat: Ciències i Tecnologia,  Humanitats i Ciències Socials, i Arts (inclou Arts Plàstiques i  Arts Escèniques

És pot considerar un centre gran: entre 900 i 950 alumnes, entre 70 i 80 professors, 3 administratius, 3 conserges, , i altres professionals externs que col·laboren amb el nostre institut: personal de neteja, de cafeteria,  infermera, gabinet EAP, Ajuntament de Reus, etc.També col·labora l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes.

Aspirem a tenir una una bona organització per a aconseguir els objectius que ens hem proposat i, amb la col·laboració de tots, ens hem de regir per unes normes de convivència bàsiques que contribuiran a la formació dels nostres alumnes, tant a nivell acadèmic com personal, i al bon funcionament del Centre.

Intentem arribar a tots els àmbits educatius possibles, i planifiquem activitats a l’abast de tothom per tal de consolidar una bona integració dels nostres alumnes, activitats que contribueixen molt a la seva formació: fem referència als viatges, sortides culturals, revista, teatre, coral… activitats totes elles que no serien possible sense la dedicació dels professors que les impulsen.

Tot i que la tasca docent comporta moltes dificultats, ens veiem molt gratificats amb un bon nombre de premis concedits als nostres alumnes i al centre: Premis de Recerca Jove (PRJ), Baldiri i Reixach, Fotografia, Vídeo, Treballs de Recerca … alguns dels quals trobareu a la nostra web.

Pretenem, o al menys és la nostra voluntat prioritària, treballar amb un objectiu comú:  aconseguir la millor preparació del jovent, en la vessant no només acadèmica, sinó també humana, orientada a una formació universitària o professional, i al mateix temps que esdevinguin ciutadans responsables, compromesos i tolerants amb les diferències de les quals el nostre centre és un reflex.

Educar i formar els alumnes no vol dir planificar la tasca acadèmica amb un objectiu lúdic o divertit. Hem de ser conscients tots, professorat, alumnat i mares i pares, que  aprendre exigeix un esforç personal important i implica superar una sèrie de dificultats que poden no ser divertides, però que formen part de la formació integral de la persona.

És per això que el nostre objectiu no serà mai possible si no comptem amb la participació i complicitat de tota la comunitat educativa. Només amb una bona comunicació entre pares, alumnat i professorat es podrà aconseguir l’objectiu comú, desitjat per tots.

Esperem que en aquesta Web trobeu la informació necessària per a conèixer una mica més l’institut Gabriel Ferrater. Si teniu qualsevol suggeriment o qualsevol consulta no dubteu a utilitzar el correu electrònic

e3006678@xtec.cat

o l’opció “comentaris” en aquest mateix bloc, i ens la feu arribar.

Humbert Ferré

Director de l’Institut Gabriel Ferrater

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s